Om katteklinikken
En tur til dyrlægen er ofte meget stressende for en kat. På Åbyhøj Dyreklinik har vi forsøgt at imødekomme denne udfordring, ved at have en separat katteklinik, hvor hunde naturligvis ikke har adgang. I katteklinikkens venteværelse er der fred og ro. Støj fra dørklokke og telefoner er reduceret til et minimum, og der er aldrig mange mennesker ad gangen.
- Separat katteklinik
Når du ankommer med din kat
Når du ankommer til klinikkens venteværelse, anbefaler vi at placere transportkassen på en af hylderne, der er indrettet til formålet. Katte foretrækker at komme op i højden, hvor de kan overskue rummet, fremfor at være fanget nede på gulvet. Er din kat meget utryg, så kan det være en god ide at skærme for indtryk, ved at lægge et tæppe over kassen. Vi har tæpper, man kan låne. I alle klinikkens lokaler er der sat Feliway i stikkontakterne, hvilket udsender beroligende feromoner.
I konsultationen
Når I kommer ind i konsultationsrummet, gør vi meget ud af at håndtere din kat så stressfrit som vi kan. I nogle tilfælde handler det faktisk om at røre mindst muligt ved katten. Vi lader enten katten selv gå ud af transportkassen, eller også tager vi låget af, så katten kan blive liggende i kassen i det omfang, undersøgelsen kan lade sig gøre på den måde. Vi gør altid vores bedste for at skabe en rolig og tryg atmosfære i konsultationen, og give katten den tid, den har brug for.
Indlæggelse på katteklinikken
Katteklinikken
Skal din kat indlægges til undersøgelse, behandling eller operation, vil indlæggelsen foregå i katteklinikkens eget sengeafsnit.
Hvordan kan du selv hjælpe din kat?
Vi ved, at mange katte forbinder transportkassen med noget negativt, måske fordi den ofte er pakket væk i et skur og kun findes frem i forbindelse med dyrlægebesøg. Det kan du som ejer ændre på. Hvis man kan finde plads til at have kassen stående fremme i hjemmet, måske gøre den til en hyggelig hule med et blødt tæppe, så kommer kassen til at dufte af hjem og tryghed. Og det kan være en stor hjælp, både i forhold til at få katten derind i første omgang, men også på jeres køretur og på selve klinikken. Ikke mindst ved indlæggelse oplever vi, at transportkassen er et rigtig godt trygheds-sted.
I nogle tilfælde kan det også give mening at give din kat lidt beroligende inden afgang. Det kan f.eks. være i form af kosttilskud – dette vejleder vi meget gerne i, hvis du ringer eller kommer forbi klinikken inden dyrlægebesøget.
Har du tidligere oplevet at din kat har været stresset eller bange ved dyrlægen, så giv gerne besked ved tidsbestillingen. Så kan vi snakke om, hvilke ekstra hensyn vi kan tage, for at gøre det til en bedre oplevelse denne gang.
Praktisk information og adgangsforhold
Katteklinikken er placeret i den røde murermestervilla, der ligger lige overfor Kvicklys parkeringsplads. Der er mulighed for at parkere i vores gård. Man kan også nemt tage bussen hertil. Linje 15 kører lige til døren (stå af ved Kvickly) og linje 4A stopper også tæt på (stå af ved Rema 1000).
Da katteklinikken har til huse i en gammel bygning med trapper, er der desværre dårlige adgangsforhold til kørestolbrugere. Her benytter vi den gamle klinik i gården. Er der travlhed og hunde i venteværelset, forsøger vi altid at få katten ind i et konsultationsrum med det samme.
Vi glæder os til at byde jer velkommen i kattens egen klinik.