Søg
Close this search box.

Neutralisering af kat

Neutralisering af katte er en ansvarlig handling for katteejere, der ønsker at undgå uønsket avl og bidrage til at mindske antallet af hjemløse katte.

Åbyhøj Dyreklinik tilbyder både kastration af hankatte og sterilisation af hunkatte, hvilket ikke alene hjælper med at kontrollere kattepopulationen, men også kan have en positiv effekt på kattens sundhed og adfærd.

Proceduren udføres under fuld narkose med stor omhu og professionalisme, sikrende at katten hurtigt er tilbage til sit normale jeg. Som en ekstra service tilbyder klinikken gratis øretatovering for at sikre, at katten altid kan identificeres og finde hjem igen.

Kastration af hankat

Ved en kastration fjernes begge testikler i fuld narkose. Sædstreng og blodkar underbindes, og testiklen skæres af. Såret bliver ikke syet, og vil hele op i løbet af få dage. De fleste hankatte er helt upåvirkede allerede dagen efter operationen – så længe de er tilstrækkeligt smertedækket. Hvordan en operationsdag rent praktisk forløber på Åbyhøj Dyreklinik, kan du læse mere om her

Sterilisation af hunkat

Ved sterilisation af hunkat fjernes æggestokkene, i nogle tilfælde hele livmoderen, i fuld narkose. Såret bliver lukket med en selvopløselig tråd, dvs. der skal ikke fjernes sting efter operationen. I de fleste tilfælde er hunkatten sig selv igen indenfor ganske få dage, så længe hun er tilstrækkeligt smertedækket.
Hvordan en operationsdag rent praktisk forløber på Åbyhøj Dyreklinik, kan du læse mere om her

I forbindelse med at vi steriliserer din kat, tilbyder vi også at lave øretatovering – ganske gratis. Det gør vi, fordi vi mener det er enormt vigtigt, at alle katte er ID-mærkede. Vi anbefaler tatovering i begge ører. Ønsker du kun tatovering i ét øre, bedes du give os besked herom ved enten tidsbestilling eller indleveringen.

Galleri fra Katteklinikken

Menu

Kontaktoplysninger