Søg
Close this search box.

Sundhedstjek og vaccination af dine kæledyr i Århus

På Åbyhøj Dyreklinik foretrækker vi at forebygge, fremfor at helbrede. Derfor er et årligt sundhedstjek af dit kæledyr en rigtig god investering. Det giver os mulighed for at holde øje med de små ændringer, man ikke nødvendigvis bemærker i det daglige, men som kan have betydning for dit dyrs sundhed.

Vi anbefaler at både hunde og katte vaccineres årligt.

Vaccination af hund

Vi vaccinerer hunde mod hundesyge, parvovirus, leverbetændelse, parainfluenza og leptospirose.

Hvalpe bør vaccineres 2 gange med ca. 4 ugers mellemrum, ved 8 og 12 uger. Revaccination foretages, når hunden er 1 år gammel. Herefter anbefaler vi vaccination én gang årligt, for at hunden er fuldt beskyttet.

Kennelhostevaccine

Går du på udstilling med din hund, eller har du behov for pasning i hundepension, kræves herudover ofte vaccination mod Bordetella (bakteriedelen af kennelhoste). Den holder i et år og kan gives som en nasal vaccine, dvs. med en vaccine indgivet i næseboret.

Herpesvirus

Har du planer om at få hvalpe på din tæve, bør hun vaccineres mod herpesvirus, for at beskytte hvalpene. Vaccinen gives to gange. Den første kan gives fra dag 1 i løbetiden, og indtil 10 dage efter parring. Den næste gives 1-2 uger før forventet fødsel. Effekten af vaccinen er kortvarig, og der bør derfor vaccineres igen i forbindelse med næste drægtighed.

Rabiesvaccination

Skal du til udlandet med din hund, skal den vaccineres mod rabies senest 21 dage før afgang. Øvrige regler om rejse med kæledyr kan læses her

Vaccination af kat

Vi vaccinerer imod kattesyge og katteinfluenza.
Killinger bør vaccineres to gange, med ca. 4 ugers mellemrum. De fleste vaccineres ved 12 og 16 uger. Herefter anbefaler vi vaccination én gang årligt, for at sikre fuld beskyttelse.

Rabiesvaccination

Skal du have din kat med til udlandet, skal den vaccineres mod rabies senest 21 dage før afgang. Øvrige regler om rejse med kæledyr kan læses her

Din lokale dyreklinik i Århus - centralt placeret i Åbyhøj

Vores klinik på Haslevej 10, 8230 Åbyhøj, ligger centralt i Århus og er nemt tilgængelig for både dig og dit kæledyr. Uanset om du bor i selve Århus eller i de omkringliggende områder, er vi altid klar til at tage imod jer og sikre, at dit kæledyr får den bedste pleje og opmærksomhed. Vi ser frem til at byde dig velkommen i Århus.”

Menu

Kontaktoplysninger